Lydisolering og isolering af etageadskillelse i Vejle, Skanderborg, Horsens og Østjylland

Mangler du isolering imellem etagerne i din villa, eller i din lejlighed mellem over- og underbo? Der kan være rigtig mange penge at spare på varmeregningen, hvis kold luft har ”fri passage” i etageadskillelsen. Der er desuden også meget at hente på komforten og indeklimaet.

Mange boligejere oplever at have kolde gulve om vinteren. Det mærkes især tydeligt ved store minusgrader og kan bl.a. være årsag til influenza. Specielt hvis du ikke bruger sutsko, eller hvis du har børn som leger på- og kravler rundt på gulvene.

Med det rigtige grej og de rigtige maskiner er det er heldigvis et nemt problem at løse, og det har samtidig en effektiv trinlydsdæmpende effekt imellem etagerne.

Vi udfører trinlydsdæmpning og isolering af etageadskillelse i hele Østjylland, og har bl.a. udført mange opgaver i Vejle, Kolding, Horsens, Hedensted og Skanderborg.

Generelt om isolering af etageadskillelse og trinlydsdæmpning

Der er flere ting der spiller ind, når sådanne opgaver skal udføres. Typisk udføres det på en af 5 forskellige måder: Udefra, nedefra, via gulvet, som randisolering af etageadskillelsen rundt om boligen og i nogle tilfælde via skunken.

 

Det er vigtigt, at der benyttes det rigtige materiale / granulat. Man kan i realiteten godt blæse alle former for granulat ind, men det er vigtigt også at have både den brandhæmmende- såvel som den lyddæmpende effekt for øje. Derfor benytter vi som udgangspunkt altid Climacell papirisolering til isolering af etageadskillelser.

 

Papirisolering har en meget høj brandmodstand, og gør dermed produktet ideelt som brandhæmmer. I praksis betyder det, at en eventuel brand vil være længere tid om at sprede sig til de øvrige etager.

 

Den lyddæmpende effekt fås ligeledes med papirisolering, da granulatet pakker sig helt tæt og derved giver effektiv trindlydsdæmpning i etageadskillelsen. Den lydisolerende effekt opnås også, når papiruld benyttes til loftisolering og hulmursisolering.

 

Om de 5 måder at udføre opgaven på

Udefra – når opgaven udføres udefra, fjernes enkelte mursten imellem etagerne forskellige steder i ydermuren. Herefter stikkes et langt rør helt ind i bunden af adskillelsen, og indblæsningen påbegyndes. I takt med at hulrummet fyldes op, trækkes røret langsomt ud indtil hulrummet er helt fyldt op.

Som randisolering rundt om boligen – denne type opgave foregår ligeledes udefra og benyttes typisk, hvis det ikke er muligt at komme dybt ind i adskillelsen med de lange rør. I sådanne tilfælde kan der alternativt fyldes granulat ind i ca. 80-100 centimeters dybde i etageadskillelsen hele vejen rundt om boligen.

Nedefra – en isolering af etageadskillelse nedefra foregår ved, at der bores huller i loftet som isoleringen blæses ind igennem. Når papirulden er blæst ind, lukkes hullerne forsvarligt til igen. Denne opgave kræver en efterfølgende maling af loftet (ofte er en pletmaling tilstrækkeligt).

Oppefra – hvis efterisoleringen udføres oppefra gøres det ved, at der bores nogle små huller forskellige steder i gulvene som granulatet derefter blæses ind igennem. Når adskillelsen er fyldt op lukkes hullerne pænt til igen med en prop.

Via skunken – I nogle tilfælde kan opgaven også udføres via skunken. Dette kræver dog både at der er tilgang til skunken samt at denne har en vis størrelse, da isolatøren skal kunne udføre opgaven indefra via skunken.

Kontakt os om lydisolering / isolering af etageadskillelse i Østjylland

Hvilken form for opgave der passer bedst til din bolig er svært at sige før, vi har inspiceret den. Vi giver altid et gratis og uforpligtende tilbud, og rådgiver altid vores kunder individuelt ud fra den enkeltes bolig.

Du er velkommen til at kontakte os nedenfor. Vi giver altid en god og billig pris, og står klar til at hjælpe dig godt videre.